lauantai 13. joulukuuta 2008

Unia

Näinpä todella outoa unta tuossa päivällä lepäillessäni riipputuolissani. Tämän riipputuolin muuten ripustin suihkun puolelle, kun olen jostain kuullut kosteassa nukuttujen päiväunien piristävän aivotyöskentelyä ja lisäksi se saa suonikohjujen ilmestymisen mahdollisuuden pienentymään 47%. Tuosta 47% tulikin muuten mieleeni, että kyseinen luku 47 on monella tapaa tärkeä luku minulle. Muutamia vuosia sitten lueskelin esi-isäni Alois Markkusen kirjoittamia muistelmia hänen tekemiltään matkoilta ja siellä ilmeni monesti luku 47. Ensimmäiset viitteet olivat vuodelta 1847, jolloin Alois oli käymässä matkoillaan Sveitsissä. Pahan ajankohdan valitsi, koska samaisena vuonna Sveitsissä puhkesi sisällisota katolisten ja protestanttien välillä. Alois Markkunenhan taisteli tuossa sodassa katolisten puolelle, kunnioittihan hän heidän aatteitaan sen verran voimakkaasti. Tosin tämä ei ollut ainoa syy siihen vaan hän oli Sveitsin matkallaan rakastunut paimentolais-isännän tyttäreen Ingrid IceFatiin, jonka isä ei hyväksynyt suhdetta suomalaiseen nuorukaiseen. Ingridin isän ollessa protestantti, päätti Alois alkaa taistelemaan Ingridista kunnolla ja tähän löytyikin hyvä mahdollisuus sisällissodan kautta.
Aloiksen harmiksi Ingrid kuoli sodan aikana, kun hän sattui liukastumaan kellarin kosteilla portailla hakiessaan porkkanoita varastosta. Tämän suru-uutisen kuultuaan Alois päätti matkustaa Sveitsistä pois unohtaakseen Ingridin ja jatkaakseen taas kulkurin elämää.

Mutta palataanpa takaisin numero 47 ihmeelliseen maailmaan. Toisena merkittävänä merkintänä Aloiksen muistelmissa oli matka Afrikkaan, jossa samaisena 1847 vuonna esi-isäni kävi juhlimassa Liberiassa maan itsenäisyyttä. Juhlahumussa Alois intoutui maalaamaan tauluja ja hän ikuistikin kyseisen juhlahetken tauluun nimeltään Alois And Liberia, joka on vielä tänäkin päivänä nähtävillä Liberian parlamenttitalon juhlasalissa.

Kuitenkin alunperin olin tässä kertomassa unestani...

... Unessa eteeni ilmestyi leijumaan pieni marakatti, joka kuiskasi hiljaa korvaani "47". Sitten heräsin. Oli kuulkaas aika jännä uni!

Ei kommentteja: