tiistai 13. tammikuuta 2009

Uusi vuosi ja paikat hajalla

Huh huh, ei voi muuta tosiaan sanoa kuin että huh huh!

Uusi vuosi alkoi todella railakkaasti omalta osaltani. Olin yksin kotona niin kuin aina ja päätin siinä sitten juhlia uutta vuotta totutun tuttuun tapaan katsellen Marco Bjurströmin esityksistä tekemiäni kokoelma-dvd:itä. Niitä katsellessa otin samalla norjalaista punaviiniä ja silittelin lemmikkimarsuani Eeroa hiljakseen hyräillen Myllärin Ireneä. Tuo kappalehan on kuuluisan laulajan Teuvo Valon, jonka musiikki saa minut aina niin hyvälle ja samalla hiukan itkuisellekin tuulelle. Teuvo Valo kun osaa koskettaa minua hyvin syvältä sielusta ja saa elämän näyttämään niin pieneltä ja merkityksettömältä. Mutta kuitenkin kaikki vain hyvällä tavalla.
Mutta jotten taas eksyisi liikaa aiheesta niin kerronpa nyt teille rakkaat lukemattomat lukijani miksi uusi vuosi oli osaltani hiukan ankean puoleinen.

Siinä punkkua juodessa ja marsua silittäessä aloin olla jo pienessä huppelissa ja samalla ihan Marcon esitysten vietävissä ja ajatuksissani ollessa aloin haikailemaan herkullisen paahtopaistisämpylän perään. Niin kuin arvata saatoittekin, minä humalapäissäni kuvittelin pitäväni kädessä tätä hampurilaista ja haukkaisin sitten ison palasen ja kuulin kuinka ihanasti hampaiden välissä paahtopaistisämpylä päästi kovan rasahduksen ja Marcon vitseille naureskellessa tunsin kuinka majoneesit purskahtivat leivästä suuhuni ja saatoin nauttia ihanasta illasta yhdessä marsuni kanssa. Silloin se tapahtui! Tajusin että eihän sämpylässäni ole ikinä, ei siis IKINÄ majoneesia! Meinasin kertoa marsulleni että nyt olen erehtynyt pistämään majoneesia sämpylän väliin, mutta marsua nostaessani ymmärsin mistä oli kyse. Olin Marcon ja punkun yhteisen huumaavan vaikutuksen aikana puraissut Eeron pään poikki!
Kesti vielä tovi ennen kuin tajusin lopettaa Eero-marsun pään pureskelun ja sen mureiden palasten nieleskelyn. Loput sylkäisin lattialle nojatuolini viereen siniselle bukleematolle.
Olin tilanteesta niin järkyttynyt etten enää edes kuullut Marcon ihanaa lässytystä, jota en muissa tilanteissa olisi millään kyennyt ohittamaan.
Nyt vain silitin yhä kiihtyvällä tahdilla Eeron päätöntä ruumista ja yritin vakuutella Eerolle, että kaikki on hyvin että kyllä isä saa kaikki asiat taas järjestymään.
Heti seuraavana aamuna huonosti nukutun yön jälkeen kävinkin ostamassa Eerolle uuden pään kirpputorilta. Löysinkin sopivan näköisen lelugorillan jonka pään katkaisin kotona näppärästi uusilla Fiskarsin saksilla ja teholiimaa käyttäen liimasin Eerolle uuden pään. Vanhan pään hautasin takapihan pelargoniakukkapenkkiin. Levätköön Eeron vanha pää siellä rauhassa.
Uuteen päähän totuttelu vei hetken aikaa ja siksi olen ollutkin aika hiljaa blogini suhteen. Surutyö oli tehtävä ja vei toki aikaa tutustua uuden pään saaneeseen marsuuni.
Eero on nykyään hyvin hiljainen eikä syökään enää mitään ja turkkia on alkanut tiputella uhkaavan kovalla vauhdilla. Ehkä Eero on vielä vihainen minulle kun menetti päänsä niin järkyttävällä tavalla eikä nähnyt Marcon esityksiä loppuun asti. Pilasin siis Eeron täydellisen illan, mutta uskon että Eero vielä jonakin päivänä oppii tykkäämään uudesta päästään ja antaa minulle anteeksi kauhean virheeni.

Nyt elämä taas hymyileekin minulle ja Eerolle myös. Olemme jälleen kuin paita ja peppu ja koitan tästä lähtien muistaa lupaukseni Eerolle: En syö enää paahtopaistisämpylää punkkua juodessani!

3 kommenttia:

silber kirjoitti...

Muistathan ettet petä Eeroa, viimeksihän se sai kaivaa sut sieltä avannosta ja viedä sut sinne rautatieasemalla! Sun pitäs kuitenkin arvostaa eeroa enenmmän!
Voisitte eeron kanssa rueta harrastamaan vaikka lajia jossa käytetään hakama ja takki sekä bokken. Oman bogun hankkiminen on erittäin suositeltavaa, seuran vuokraboguja ei riitä kaikille. Uusien jäsenten kanssa boguun totutellaan ensimmäisen kuukauden ajan. Tiistain ja torstain harjoitukset ovat vain bogullisille, joten oma bogu auttaa pääsemään nopeammin mukaan täysitehoiseen harjoitteluun. Maistuisko? Tiedätkö Pete mistä lajista on kysymys?

Markkusen Pete kirjoitti...

Kyllä Rakas Silber! Olen joskus aikoinan bogua harrastanut. Tuota ylvästä lajia tuli harrastettua aikoinaan Janakkalan lentopallo-joukkueen kanssa kyseisen kylän ala-asteen liikuntasalissa. Silloin meidän harjoituksia säesti itse suuri kuuluisuus Pekka Leskinen munniharpullaan, jonka hän oli saanut isoisältään Pekka Iivari Leskiseltä vuonna -74 suuren hapankaaliryöstön yhteydessä.

silber kirjoitti...

No hitto Pete, sähän oot tosi etevä sitten! Meillä ois muuten Kiviapajalla kivepyöritystalkoot kahen viikon päästä, tuutteko Eeron kanssa sinne. Me pyöritetään kiveä (yksi kivi per joukkue) Kiviapajalta Nuorgamiin. Voittajille on maalissa luvassa Pekka Siitoimen jäämistön natsien aarteet! Joten voittoa kannattaa todellakkin tavoitella.

Välietappinahan meillä on Jyväskylä ja siellä Synergia areena, jossa hirtämme munista kattoon erään hienon miehen jonka selässä on numero #42 (hitto kun en vaan muista enään sen nimeä). No kuitenki joku rööki-äijä se oli. Kerran me muuten Turussa vuonna 1989 juotettiin sille Lasolia ja Jekovitiä Einari "jazz" K:n kanssa. See röökiäijä tais sillon olla joku 12v tai jotaki. No hyvin siinä kuitenkin kävi ja se pääsi heti siihen turun kendopallo joukkueeseen pelaamaan sulkapalloa meidän ansiosta.

Nyt me vaan haluttas sillä munista hinaamisella sitten muistaa sitä kun se on ansioitunut niin hyvin. Vissiin jotaki pallo-kettujakin vastaan teki viimevuonna kauheessa kännissä neljä kunnaria ja yhen touchdownin! Ja muuten siinä matsissa meni 4 kartonkia Bostonia!

Joten ilmota piakkoin tänne blogiin tai sitten mun numeroon 0400127736, että tuutteko Eeron kanssa sinne kiviapajalle!

T:Joonas Tapani Hirvi